Koi verkoop start op zaterdag 8 april

Je bekijkt nu Koi verkoop start op zaterdag 8 april
Izumiya Tosai Gosanke

Het voorjaar is misschien wel de mooiste tijd van het jaar voor ons, vijverbezitters. De vissen komen weer omhoog om voer te halen, zwemmen weer actief rond en lijken goed te vertoeven.

Dat voorjaar is ook precies die tijd dat de handen beginnen te jeuken om een nieuwe koi uit te zetten. Niet gek ook, want wat is er mooier dan aanzien hoe een nieuwe aanwinst zijn rondjes door te vijver doet en meezwemt met het huidige visbestand. En nog veel mooier, hoe gaat deze nieuwe aanwinst zich ontwikkelen, wat gaat het onderhuidse sumi (zwart) doen wat op dit moment als een lichte schim zichtbaar is? En hoe veranderd en verbeterd de koi wat betreft body en lengte.

Ook voor ons is dit een mooie tijd. Want wij zijn ook niet weg van een discussie omtrent de ontwikkeling van koi bij onze showbassins. Deze discussies kunnen veel leuke invalshoeken hebben, iedereen heeft zo ook net zijn eigen mening of ervaring opgedaan in het verleden. We waarderen het dan ook altijd enorm wanneer er foto’s worden gestuurd van ontwikkelingen vanaf aankoop en de huidige status.

Start koi verkoop zaterdag 8 april

Het belangrijkste voor nu: aankomende zaterdag gaan alle koi in de verkoop! Dit betekent dat vanaf 8 april ook alle tosai, de eenjarige kleinere koi, in de verkoop gaan en direct mee naar huis genomen kunnen worden.

Zien we jou aanstaande zaterdag terug? Vanaf 10:00 uur ben je van harte welkom, natuurlijk kun je ook gewoon een kijkje nemen onder het genot van een bakje koffie. Tot snel!

Wil je nog eens terugkijken welke Koi er allemaal binnengekomen zijn dit voorjaar? Neem dan een kijkje op de blog: Binnenkomst Koi maart 2017.

Geef een reactie