Aankomst van de nieuwe selectie Koi 2022

Je bekijkt nu Aankomst van de nieuwe selectie Koi 2022

Afgelopen donderdag was het zo ver, eindelijk! Dit jaar heeft alles wat langer op zich laten wachten. Helaas doen de spanningen in het Oosten geen goed aan de situatie wat betreft vliegverkeer op Japan. Onze eerdere transhipment die gepland stond voor februari werd helaas geannuleerd. Gelukkig is er geen paniek, uiteindelijk is de eerste levering van 2022 een feit, halverwege maart. We hebben een ruime selectie van Tosai (éénjarig) tot en met Sansai (driejarig) toegevoegd aan onze collectie met Koi. Op onze Koi aanbod pagina is alvast een impressie te vinden van de grotere Koi.

Die reis overigens, ging dit voorjaar niet zonder slag of stoot zoals normaal. Alsof het nog niet genoeg tegen zat.

Een lange reis in de vinnen…

Die reis van Japan naar Nederland was wel een dingetje. Vliegen volgens de normale route, eigenlijk een rechtstreekse vlucht van Narita Airport (Japan) naar Schiphol zat er niet in. Helaas vlogen de voor ons reguliere maatschappijen niet meer op Japan met dierentransport. Dat betekent dus ook geen vissen en al helemaal geen Japanse Koi.

Oftewel, het werd zoeken naar een andere maatschappij die wel kon voldoen aan onze wens. Daaruit volgende een langere reis dan normaal, maar liefst 29 uur en 40 minuten. Dat betekent met tussenstop onderweg. Ze hebben dit jaar dus wel een erg lange reis in de benen… eh.. vinnen.

Dat alles blijkt geen probleem. Ondertussen zwemmen alle Koi veilig en wel in onze bassins. Alle voorbereidingen zijn getroffen voor voor een goede quarantaineperiode.

Ondertussen zwemt alles veilig en wel

Om je alvast een glimp te geven van het moois, twee prachtige Ginrin Showa van kweker Takahashi. Met prachtig evenredig Motoguru, de zwarte klodders die duidelijk zichtbaar zijn in de borstvinnen. Prachtig glanzend Ginrin. En dat zelfs na ongeveer 40 uren van transport, waarvan haast 30 uur vliegtijd.

Ginrin Showa van Takahashi
Ginrin Showa van Takahashi

Direct een Koi uit de nieuwe collectie aankopen?

Dat is mogelijk voor een groot deel van de Koi, op onze Koi aanbod pagina staan alvast een groot aantal van de Koi afgebeeld. Deze Koi kunnen, ondanks dat ze net binnen zijn en nog in quarantaine zitten, gewoon aangekocht worden. We leggen in dat geval op jouw naam de Koi vast. Je kunt daarvoor langskomen in de winkel om dit direct in orde te maken en alvast een glimp op te vangen van de nieuwe Koi. Let er op dat nog niet iedere Koi op de foto staat.

Ga direct verder naar onze nieuwe Japanse Koi collectie.

Voor kleine Koi, de jonge tosai mix bakken van ongeveer 8 tot 25 cm is het niet mogelijk om deze vooraf aan te kopen. Kleine Koi kunnen alleen direct aangekocht en meegenomen worden vanaf het moment dat onze quarantaine periode afgelopen is. Daar communiceren wij nog over via onze website, maar ook via onze nieuwsbrief. Schrijf je hier direct in:

.

Impressie kleinere Koi

Om je alvast in de stemming te brengen, zonder bij ons in de winkel te zijn, hierbij een paar van de gearriveerde Tosai. Al doe je er wel goed aan om toch even een kijkje te nemen in de winkel. Want er zijn tal van nieuwe kleinere Koi aanwezig in de winkel, van veel meer kwekers en vooral veel en veel meer Koi!

Geef een reactie