Wanneer mag je weer voeren?

Je bekijkt nu Wanneer mag je weer voeren?
Koi voeren lage temperaturen

Afgelopen week liet zien dat de temperatuur ontzettend snel kan omslaan. Van bijna -15 graden Celsius naar maar liefst +15 graden! Een verschil van haast 30 graden in in net iets meer dan een week tijd. En dat merken we gelijk in de vijver. Want jouw Koi komen vast alweer naar boven toe of zelfs al boven water uit wanneer je in de buurt komt. De eerste vraag die bij je naar voren komt is wanneer je eigenlijk je Koi weer mag gaan voeren?

Bij ons levert dat vaak vragen op, de telefoon gaat hier geregeld met de vraag of er weer gevoerd mag worden.

Want wat zijn nu eigenlijk minimale temperaturen om voer aan Koi te geven?

Bij Wilkoi zijn wij altijd wat voorzichtig. Het is niet goed om Koi bij zeer lage temperaturen voer te geven. Dat verteren ze namelijk niet. Koi hebben geen maag en beschikken alleen een darmkanaal.

Dat betekent dat wij zelf compleet stoppen met voeren onder een temperatuur van 6 graden Celsius. Dus eigenlijk een complete voerstop onder een watertemperatuur van 6 graden.

We starten dan ook zeker niet nu direct na de koude vriesperiode van afgelopen twee weken. We wachten liever even zodat we zekerheid hebben dat de temperatuur hoog blijft. Ik ben er zelf voorstander van om pas weer mondjesmaat te gaan voeren zo rond de 6 of 7 graden watertemperatuur en we er zeker van zijn dat er in de komende één à twee weken geen dip meer komt in de temperatuur.

Wat voor voer kun je dan het beste gebruiken?

Het is belangrijk om een licht verteerbaar voer te gebruiken vroeg in het voorjaar. Dat komt vaak neer op een wheatgerm variant.

In onze winkel hebben wij alleen merken waar wij zelf achter staan. Dat zijn onder andere de merken Hikari, Takazumi en ProBites.

Kom naar onze winkel en laat je adviseren over het voer wat het meest geschikt is voor jouw visbestand en vijver.

Geef een reactie