Japanreis oktober 2017, Succes bij de Shinoda Koi Farm (deel 4)

Je bekijkt nu Japanreis oktober 2017, Succes bij de Shinoda Koi Farm (deel 4)

De tel is ondertussen lastig bij te houden, maar heel wat kwekers zijn we weer verder in de afgelopen dagen. Al even hier in Japan, maar vervelen doet het niet snel. Ik kijk hier iedere dag mijn ogen weer uit. Dit keer heb ik weer Koi nieuws! We hebben mooie aankopen gedaan bij onder andere Shinoda en Maruhiro!

Afsleepnet

Shinoda Koi Farm!

Wat een mooie kweker is dit toch, Masanori Shinoda. Iedere reis ga ik hier wel even langs. Zijn Hi Utsuri behoren gewoonweg tot de top! Alweer even geleden, in 2014, heb ik bij deze kweker een viertal Hi Utsuri aangekocht. Deze zwemmen allen bij vaste klanten die met enige regelmaat over de vloer komen. En de exemplaren die we hiervan terugzien, in het echt of op foto, zijn super.

Reden genoeg om over te gaan tot aankoop wanneer ik een bak met vers afgevangen Hi Utsuri tegenkom. De nisai hebben een aardig formaat, ongeveer 40 tot 45 cm. In totaal selecteer ik hier 3 Hi Utsuri en één Doitsu Sanke. De body van deze vissen is nu al enorm, ik hoop dat deze net zo mogen ontwikkelen als de exemplaren van drie jaren terug!

Mudpond season

In de laatste Japanreis blog had ik al gemeld dat alle Koi afgevangen worden en naar de binnenvijvers verhuizen. Hier op deze foto kun je een mudpond zien die afgevangen is. Wat je ziet is eigenlijk een leeggelopen moddervijver. Het mooie is ook dat de vijvers gelijk zo gereed mogelijk gemaakt worden voor het komende seizoen. Met een kleine bulldozer wordt de modderbodem weer netjes gelijk gemaakt. Eigenlijk is het bijzonder als we bedenken dat er in deze vijvers zulke goede resultaten bepaald worden in de lengtegroei en toename van body volume. Vergelijk het eens met onze eigen vijvers, die we zo clean mogelijk willen houden. Dat is hier wel even anders.

Mudpond Japan

Ki Utsuri van Maruhiro

Maruhiro Nisai selectie 35-40 cm

Nog zo’n kweker waar ik altijd wel wat moois kan vinden. Begin dit jaar heb ik hier heel wat moois mogen selecteren, waaronder een zeer goede Ginrin Benigoi. Ook deze reis ga ik niet met lege handen weg bij Maruhiro, ik selecteer hier drie Ki Utsuri! Heel erg blij mee, het valt niet mee om deze variëteit, en dan vooral ook mooie exemplaren, te selecteren. De combinatie geel en zwart zien we niet bij veel kwekers terug, bij dit drietal is het geel netjes schoon zonder kleine zwarte vlekjes of stipjes erin. Ik vul de box hier af met een kleinere maar net getekende Shusui. De koi hebben een lengte van 35-40 cm.

Op naar de volgende dagen, laten we proberen nog een aantal mooie boxen te selecteren!

Alle Japanreis oktober 2017 blogs

Geef een reactie