Japanreis oktober 2017, Blinkend Ginrin en mooi rood wit (deel 5)

Je bekijkt nu Japanreis oktober 2017, Blinkend Ginrin en mooi rood wit (deel 5)

We zijn er nog niet, in dit vijfde deel van de Japanreis blog onthullen we weer wat mooie aankopen die naar verwachting eind november naar de showroom komen. Nog steeds hebben we hier wat regenachtig weer, maar dat mag de pret niet drukken. Kijk maar eens mee naar de natuur die we hier in de omgeving aantreffen op onderstaande foto’s. Dit maakt voor mij alles goed.

Japan natuur
Japan natuur
Mudpond uitzicht Japan
Japan natuur

Glanzend Ginrin

Koi met Ginrin zijn er haast van iedere variëteit wel te vinden. Zelfs in de Goshiki variëteit, wat ik hier tegen het lijf ben gelopen. Een variëteit die misschien jou, maar in ieder geval veel mensen niet per direct op het eerste oog aanspreekt. Maar wat als het Ginrin zó ontzettend dik op de vis aanwezig is zoals bij dit exemplaar? De subtiele aanwezigheid van het rood op deze Goshiki in combinatie met het zo diep aanwezige Ginrin is best bijzonder. Deze Goshiki heeft een lengte van 40 cm en is twee jaar jong. Kijk ook eens naar de donkere randen die om iedere schub aan het vormen zijn, dit wordt een bijzondere Goshiki die we over een aantal jaren nog wel eens terug willen zien!

Ginrin Goshiki 40 cm

Kaneko Koi Farm

Kaneko, een mooie kweker die meer kweekt dan alleen Koi. Ieder jaar lijkt het wel alsof er bij deze kweker meer goudvisjes bij komen. Kaneko kweekt onder andere Tamasaba goudvisachtigen, de hoog gebouwde goudvisjes met een rood en wit patroon. Ondanks dat Koi natuurlijk het mooiste is en blijft om te zien, is het altijd leuk ook hier even rond te kijken.

De zus en moeder van Kaneko waren druk doende met een selectie van Tamasaba goudvissen tijdens mijn bezoek. De selectie gaat op dezelfde wijze als bij de Koi op deze farm. Al zijn de criteria waarop geselecteerd word natuurlijk niet met elkaar te vergelijken. Vaak kan ik bij Kaneko ook wel wat Koi selecteren die meekomen naar Nederland, tijdens deze reis sla ik een keer over.

Kaneko selecteren Tamasaba goudvissen

De makkelijkste maar toch de moeilijkste variëteit?

Al de gehele reis heb ik mijn ogen wijd open gehouden naar rood en wit. Kohaku, een variëteit die we eigenlijk bij haast iedere kweker wel kunnen aantreffen. Dan moet het niet zo moeilijk zijn om wat mooie exemplaren te vinden, toch? Goede kwaliteit en betaalbaarheid zijn vaak een ander verhaal bij deze variëteit, wat het lastig kan maken. Kohaku van over de duizenden euro’s zijn hier in Japan eerder regel dan uitzondering wanneer je goede exemplaren aantreft.

Bij kweker Hoshikin kan ik deze reis goed slagen. Hier heb ik de mogelijkheid heel wat Kohaku in de bowl onder de loep te nemen. En die kans laat ik niet schieten, zes stuks Nisai kohaku van 35-40 cm selecteer ik hier. Een hele mooie selectie waar ik wat mee kan. Geen standaard patronen, maar wat spannendere en speelsere patronen op een zuiver huid. Ik kijk er ontzettend naar uit dat dit in de showbakken in Sleeuwijk zwemt!

Hoshikin Nisai Kohaku 35-40 cm

Alle Japanreis oktober 2017 blogs

Geef een reactie