Japanreis oktober 2017, Bakki shower paradijs bij Dainichi (deel 3)

Je bekijkt nu Japanreis oktober 2017,  Bakki shower paradijs bij Dainichi (deel 3)

Drie dagen verder na de laatst gepubliceerde blog. Weer diverse kwekers bezocht en bezoeken gebracht aan mooie plekken in de directe omgeving hier. Allereerst kan ik ook melden dat hier alles redelijk voorspoedig is verlopen en we weinig last hebben gehad van tyfoon Lan.

Uitzicht Japan

Hier in de omgeving van Ojiya is de storm meegevallen, gelukkig maar. Wel is er heel wat regen gevallen. Dat is ook wel te zien aan de normaal redelijke rustige Shinano River. Dat was dit keer wel anders!

Momotaro Bacteria House bij kweker Dainichi

Bij Dainichi ben je nog steeds op het juiste adres om je ogen uit te kijken. Ik ben benieuwd of dat ooit nog zal veranderen, deze kweker is gewoonweg niet meer weg te denken. Zoveel prijswinnaars, zo’n grote naam, iedere koi fanaat heeft wel gehoord van Dainichi. Wat hier rondzwemt laat je echt watertanden.

Momotaro Bacteria House bij kweker Dainichi

Waar je hier ook echt blij van kunt worden is de hoeveelheid flow die over de filters klettert. Echt een geluid van jewelste, wat een gekletter en gesuis! Over deze Bakki showers gaat niet zomaar een kleine 15.000 liter per uur. Maar minstens 50.000 liter per uur, en dat per bakki shower. Dan te bedenken dat er meerdere bakki showers per bassin met koi staan. Dat wordt hier zeker niet zonder reden gedaan! Al de lagen in de filters zijn volledig afgevuld met de echte Momotaro Bacteria House, en de waterkwaliteit oogt subliem. Het blijft ontzettend mooi om het water zo in beweging te zien over de filters. Dat het effectief is, is wel zeker.

De lunch… Alleen hiervoor kom je al naar Japan

Ramen soep
Ramen soep

In Japan kun je zo ontzettend goed eten. Het lijkt wel alsof alles hier perfect op smaak gebracht kan worden. Het maak niet uit hoe simpel het is, zelfs een kom rijst is hier een delicatesse. Een van mijn favorieten als lunch is Ramen soep. Dit zou eenieder eens moeten proeven! Hier kijk ik altijd weer naar uit.

Voorbereiden voor de winter

De herfst staat voor de kwekers in het teken van Ikeage. Hierbij worden haast alle koi afgevangen in de buitenvijvers waar ze in de zomer opgroeien. Voor de winter begint verhuizen deze naar binnen. Afhankelijk van de potentie die de kweker in een koi ziet, mogen sommigen verwarmd en anderen onverwarmd overwinteren. Sommige verwarmd, anderen onverwarmd. Een groot deel wordt direct na het afvangen verkocht en op transport gezet naar de kopers. Niet voor niets ben ik daarom nu in Japan.

De kwekers hebben heel wat werk te verzetten voordat de winter begint. Alle vijvers afvangen alleen al is een klus, maar daarnaast worden alle netten en lijnen van de groeivijvers losgemaakt en binnen opgeslagen voor de winter. De hevige sneeuw die hier kan vallen kan alles verdrukken. Verder worden de voederautomaten en de stellages hiervoor naar binnen gehaald, schoongemaakt en onderhouden. Tegelijkertijd moet de enorme visbezetting in de binnenvijvers onderhouden worden en vaak behandeld worden tegen parasieten of andere narigheid door het afvangen.

Voederautomaten in overvloed

 

Alle Japanreis oktober 2017 blogs

Geef een reactie