Tosai Aragoke Chagoi, Ochiba Shigure, Soragoi!

Je bekijkt nu Tosai Aragoke Chagoi, Ochiba Shigure, Soragoi!
Aragoke, ID 1

Het is ons gelukt weer wat aparts vanuit Japan naar Nederland te halen. Tosai, eenjarige, “Aragoke” Chagoi, Ochiba Shigure en Soragoi van kweker Ikarashi! Donderdag 16 mei zijn deze Koi binnengekomen bij ons in de winkel. Voorlopig gaan ze eerst +/- 4 weken in quarantaine. Een aankoop doen is al mogelijk, echter blijven de Koi bij ons in de winkel totdat de quarantaineperiode volledig is afgerond.

Maar wat is dat dan precies, dat “Aragoke”?

Aragoke, ID 1
Aragoke, ID 1

Aragoke is term die in het Engels ook wel “Large Armour Scales” of “Armored scales” genoemd wordt. Dit kunnen we vrij vertalen naar gepantserde schalen, wat natuurlijk refereert naar het zwaar en grof geschubde uiterlijk. Bij sommige Aragoke exemplaren lijkt het haast alsof de Koi een waar harnas aan grove schubben aan heeft.

Aragoke Chagoi hebben vaak een net wat donkerdere huid, met goudachtige glanzende ginrin schubben. Deze kun je duidelijk terug herkennen als je de video of foto’s in deze blog bekijkt. De schubben zijn grof en vormen rijen vanaf de kop tot de staart, of de volledige lengte van de vis is grof geschubd.

Wat kun je verwachten van deze Aragoke soorten?

Het leuke van deze Koi is dat alle soorten in deze box een tam karakter hebben. Chagoi, Ochiba Shigure en Soragoi zijn over het algemeen tamme, nieuwsgierige soorten die overal als eerste bij willen zijn. Handtam krijgen is vaak geen kunst. Dat alleen al maakt ze een speciale en vooral leuke soort.

Ook kun je een goede en vooral snelle groei verwachten. Vooral Chagoi zijn snelle groeiers, die ware groeispurten kunnen maken en in korte tijd uit de kluiten gewassen formaten bereiken. Om dit soort exemplaren 15 tot 20 groei te laten behalen in één seizoen is dan ook geen uitzondering!

Foto’s en video van de Tosai Aragoke van kweker Ikarashi

Onderstaand een overzicht van de 20 aangekochte Koi van kweker Ikarashi. Afmetingen zijn 20-25 cm, leeftijd is +/- 10-11 maanden (tosai) op moment van schrijven. De foto’s kunnen aangeklikt worden voor groter formaat.

Foto’s zijn direct gemaakt bij binnenkomst, waardoor de huid soms net wat minder mooi toont als deze in werkelijkheid is. Een kijkje komen nemen in de winkel is natuurlijk altijd mogelijk.

Dit bericht heeft één reactie

 1. Tobias

  Hallo,

  Ich suche noch ein paar kleine (max. Tosai – also mögl. Jungfische) indonesische Big Scale Koi für meine Innenhälterung.
  Sind zur Zeit welche käuflich zu erwerben`- bzw. zu welchem Preis?

  Gruß
  Tobias Thamm
  49393 Lohne

Geef een reactie