Japanreis oktober 2017, Blij verrast bij Igarashi Seiki (deel 2)

Je bekijkt nu Japanreis oktober 2017, Blij verrast bij Igarashi Seiki (deel 2)

Een dag verder zijn we weer, en wat een regen hebben we hier gehad! Dat mag de pret natuurlijk totaal niet drukken, er is genoeg te doen en bij de kwekers zitten we vanzelfsprekend droog. We hebben weer een aantal kwekers gezien en weer wat mooie aankopen gedaan.

Tyfoon op komst?

Laten we hopen dat deze regen geen voorproefje is van wat ons maandag te wachten staat. Jullie hebben misschien het nieuws ook wel mee gekregen. Tyfoon “Lan” zal over Japan zal schuiven. In Azië worden de tropische wervelstormen tyfonen genoemd. De windsnelheid moet daarvoor minimaal 119 kilometer per uur zijn. Door geheel Japan zouden al tienduizenden mensen geadviseerd zijn om te evacueren wegens deze wervelstorm.

Tyfoon Lan over Japan

De kwekers die we hier in de omgeving gesproken hebben lijken zich niet al te druk te maken. Volgens hen zal het hier in de omgeving wel meevallen, aangezien de tyfoon meer in het oosten van Japan langs komt razen. Laten we hopen dat het hier morgen zo blijft, dan is er weinig aan de hand.

Eindelijk mooie Ochiba Shigure voor de winkel!

Selectie Nisai Ochiba Shigure bij kweker Igarashi Seiki

We zijn weer bij wat kwekers langs geweest, waaronder Igarashi Seiki! Een kweker waar we graag komen en vaak kunnen slagen, zowel voor tosai als voor nisai en oudere vissen. Dit keer ben ik eigenlijk extra blij, we hebben een doos mooie Ochiba Shigure kunnen scoren voor de winkel! Hier ben ik al enige tijd naar op zoek, maar helaas viel het de afgelopen jaren niet mee om mooie exemplaren te vinden.

8 stuks van +/- 35 tot 40 cm, en allen zijn twee jaar oud. Niet alle Koi op onderstaande foto zitten in dezelfde prijsklasse, maar betaalbaar zijn ze gelukkig zeker.

Tot zover blij met mijn aankopen en weer op naar de volgende dag! Met wellicht weer nieuwe aankopen?

 

Alle Japanreis oktober 2017 blogs

Geef een reactie