Hirasawa Sanke naar klantvijver

Je bekijkt nu Hirasawa Sanke naar klantvijver

Deze sanke is op 13 mei opgehaald en zwemt ondertussen in de vijver van een klant. De sanke is nog geen twee jaar oud en is gekweekt door Hirasawa. Met nu al een lengte van 45 cm mag deze sanke er prima zijn. Vanwege de unieke verschijning lichten wij deze koi eens extra uit.

Hirasawa, de kweker, staat ook wel bekend als de Marusei Koi Farm. Zeker geen onbekende voor de meesten. Deze kweker bezit over meerdere koihuizen en heeft jaarlijks een breed assortiment aan variëteiten rondzwemmen.

Sanke Hirasawa 13-05-2017

Uniek patroon

Hoewel het slechts een vluchtige foto is voordat de vis is ingepakt, laat deze wel duidelijk zien hoe apart deze sanke getekend is. Het rode patroon is gelijkmatig verdeeld over het lijf en haast al het sumi (zwart) ligt in de witte delen, wat ook wel Tzubo-zumi genoemd wordt. Wat zo mooi is, is dat deze sanke een heel speels patroon heeft. Zeker de rode neus is hierbij een toevoeging die het patroon compleet maakt.

Over de huidkwaliteit mag hier niet geklaagd worden. Deze sanke zal haast glanzen in het water wanneer de zon aan de lucht staat. Niet alleen is het shiroji zuiver wit zoals het hoort te zijn, maar ook het rood is egaal en zacht van kleur.

Verdere ontwikkeling van het sumi

Het sumi zal de komende tijd nog verder gaan ontwikkelen. Wat vaak voorkomt bij sanke, is dat de zwarte vlekken vaak compacter worden. Ze klonteren als het ware samen, waardoor diepe en compacte sumispot kunnen ontstaan. Je kunt deze vlekken op de foto al herkennen, veel zwart bestaat uit kleine kloddertjes die dicht tegen elkaar liggen. Dit kan nog verder gaan samensmelten. Net achter de kop ligt een zwarte vlek die nog verder in ontwikkeling is en nog niet goed door het rood doorschijnt. Naar verwachting zal dit over enkele jaren veel dieper getekend zal zijn.

Geef een reactie