Kweker Hasegawa, Kohaku in overvloed!

Je bekijkt nu Kweker Hasegawa, Kohaku in overvloed!

Hasegawa is een echte specialist op Kohaku gebied. Haast alles wat er in zijn koihuis voorbij komt zwemmen is zuiver, maar dan ook echt zuiver wit. En dat is niet verkeerd kunnen wij je vertellen, zelfs bij veel grotere namen willen we dit nog wel eens anders zien. Naast Kohaku wil Hasegawa ook altijd wel een aantal showa kweken, hoewel dit maar een gering aantal is.

Hasegawa Kohaku Tosai

Oyagoi van kweker Hasegawa

Hasegawa Kohaku stammen uit van de Tomoin Kohaku lijn. Een zeer belangrijke kweeklijn in het verleden voor Hasegawa, de combinatie Tomoin Kohaku met Manzo. Tomoin ouderdieren voor de diep rode kleur, in combinatie met de krachtige en sterke bouw van Manzo.

Hasegawa heeft in het verleden zelfs ouderdieren geleverd aan bekende kwekerijen zoals Dainichi en Hoshikin. Wat hedendaags in Kohaku land hele bekende namen zijn, en welke weldegelijk meedingen in de top op showgebied. Of deze kwekers het succes te danken hebben aan de Kohaku roots van kweker Hasegawa is natuurlijk moeilijk te zeggen en van meer dingen afhankelijk als alleen puur de ouderdieren.

Duizend? Nee duizenden Kohaku!

Als je bij zijn kleine Koihuis de trap omhoog loopt, hoor je het spetterende water al direct. In dit kleine gebouw is werkelijk iedere vierkante centimeter goed benut. De vijvers liggen haast van wand tot wand, er is nog net genoeg loopruimte doordat er wat houten planken over de vijvers liggen. Als je vervolgens het eerste deurtje openschuift, rollen de Kohaku letterlijk over elkaar heen. Hier zwemmen duizenden Tosai Kohaku, en dat allemaal op een paar vierkante meter.

Dat dit allemaal kan en goed gaat lijkt een raadsel. Alhoewel dit redelijk meevalt als we bedenken dat dit puur om een “voorraad” vijver gaat. Er wordt hier hoogstwaarschijnlijk niet eens gevoerd, waardoor de hoeveelheid afvalstoffen minimaal is. Daarnaast is er een constante vorm van waterverversing. Continue loopt er een straaltje vers water in de bak.

De beste met de minste ruimte?

In het kleine kwekershuisje staan ook twee bakken, niet groter als een paar honderd liter. Ook hier verse straaltjes water en continue verversing. Niet gek ook, de echte kleine toppers van de kweker zwemmen hier. Met honderden over elkaar zwemmen de kleine uitgeselecteerde Tosai Kohaku, waarin de kweker potentie ziet, hier.

Het leuke bij deze kweker is dat er werkelijk bij ieder bezoek rustig de tijd wordt genomen en er door zijn vrouw vriendelijk een bakje koffie aangeboden wordt.

Kijkje op de Hasegawa Koi Farm

We kunnen er nog veel meer woorden over kwijt, hoewel beelden altijd meer blijven zeggen. Zoals gewend daarom ook van deze kweker een korte video, aanschouw!

Geef een reactie