Tateshita Tosai Shiro Utsuri van kweker Omosako!

Je bekijkt nu Tateshita Tosai Shiro Utsuri van kweker Omosako!

Het is gelukt, en daar zijn wij trots op. We hebben een doos Tateshita van kweker Omosako! Het gaat om tosai Shiro Utsuri die op dit moment ongeveer 10 tot 11 maanden oud zijn. Op moment van schrijven zijn deze koi 20 tot 25 cm lang. Deze Shiro Utsuri zijn binnengekomen op dinsdagavond 18 april.

Achtergrond informatie, de kweker: Omosako Koi Farm

Omosako, beter bekend als Dé Shiro Utsuri kweker uit Japan! Omosako is gevestigd in Hiroshima, het zuiden van Japan. De mensen hier weten waarmee ze bezig zijn, de allerbeste Shiro’s komen namelijk van deze kwekerij. En dat blijkt wel ook, wanneer we gaan spitten in het assortiment prijzen en awards die deze kweker verzameld heeft in de afgelopen jaren. Waaronder Kokugyo awards op de All Japan Koi Show. Dat heeft ook weer een keerzijde, betaalbare hoge kwaliteit Shiro Utsuri vinden bij deze kweker blijft een uitdaging.

Verwachtingen body ontwikkeling en groei

Shiro Utsuri hebben over het algemeen geen snelle groei en worden vaak niet enorm groot. Bij Omosako is het niet nodig ons hierover grote zorgen te maken. De kweker heeft goed zijn best gedaan in de afgelopen decennia om Shiro’s te kweken van groot formaat en daarbij een stevige body met een krachtige uitstraling. Zoals Takayoshi Omosako van de Omosako Koi Farm zelf aangeeft “We aim to produce Shiro Utsuri that will grow large”, oftewel de focus van de kwekerij ligt op grote vissen met een krachtige bouw.

Over onze aangekochte tosai zijn onze verwachtingen hoog. Het zit erin, nu moet het er nog uit komen. Dat is natuurlijk afhankelijk van een groot aantal factoren, waarbij de waterkwaliteit, temperatuur en voeding de belangrijkste rol spelen.

Opkomen van het sumi

Omosako Shiro Utsuri ontwikkeling van 1 tot 6 jaar

Het sumi, ofwel het zwart, wat bij tosai zichtbaar is op een Omosako Shiro Utsuri is vrij gemakkelijk te voorspellen. Een van de karakteristieken van Omosako’s Shiro Utsuri is dat het patroon wat als jonge tosai zichtbaar is vrij voorspelbaar is en alleen maar harder zal worden in verloop van tijd. Het shita-zumi, het zwart wat onder de huid al zichtbaar is wanneer de vissen jong zijn zal langzaam ontwikkelen en steeds duidelijker zichtbaar worden. De reden waarom onderhuids sumi bij jonge vissen al zichtbaar is, is de zeer dunne en doorschijnende witte huid. Bij snelle groei kan de ontwikkeling van sumi wat langer duren, maar geduld wordt uiteindelijk beloond.

En laten we eerlijk zijn, een van de mooiste dingen van deze hobby is wel het zien opgroeien en ontwikkelen van een tosai waar potentie in zit. Hoe gaaf is het om een eigen geselecteerde Shiro Utsuri te zien die steeds lakzwarter sumi ontwikkeld en erachter te komen of jouw voorspellingen waar het sumi zal opkomen waargemaakt worden?

Bovenstaande foto toont de ontwikkeling van een Shiro Utsuri, kweker Omosako. Afkomstig van www.omosako.com.

Ontwikkeling van een vrouwelijke Omosako Shiro Utsuri gedurende twee jaar

Shiro Utsuri (2014) ontwikkeling

Ook een aantal jaar geleden, in 2012, was het ons gelukt een aantal zeer hoogwaardige Shiro Utsuri aan te kopen op de Omosako Koi Farm. Hoe deze ontwikkelingen zijn verlopen? Dat is te zien in deze blog waarbij we een zeer hoge kwaliteit vrouwelijke Shiro Utsuri van kweker Omosako volgen: Ontwikkeling Shiro Utsuri van kweker Omosako.

Foto’s en video van de Tateshita Tosai Shiro Utsuri

Onderstaand een overzicht van de 20 aangekochte Shiro Utsuri van kweker Omosako. Afmetingen zijn 20-25 cm, leeftijd +/- 11 maanden (tosai) op moment van schrijven. De foto’s kunnen aangeklikt worden voor groter formaat. De foto’s en video zijn gemaakt direct bij binnenkomst, waardoor de huid net wat minder wit toont als dat in werkelijkheid is. In het echt een kijkje komen nemen is natuurlijk altijd mogelijk!

Geef een reactie