Koi voeren met de fles

Je bekijkt nu Koi voeren met de fles

Afgelopen week hebben wij onderstaande video van een klant mogen ontvangen, waar te zien is hoe de koi uit de fles eten.

Ideale bezigheidstherapie!

Het flesje hoeft niet speciaal in de hand vast gehouden te houden. Veel mooier wordt het nog wanneer je het flesje in de vijver laat drijven, zoals in de video te zien is. Niet alleen een leuk gezicht, maar ook voor de koi zelf een mooie bezigheid. Zeg nou zelf, meestal hebben de vissen een makkie om aan voedsel te komen: ze wachten geduldig tot er wat voer in de vijver wordt gegooid… Nu moet er echt gewerkt worden om aan de nodige voedingsstoffen te komen.

Tam maken en uit de hand voeren?

Al van meerdere mensen hebben we te horen gekregen dat het met dit flesje gelukt is om de vissen tammer te maken. Als het flesje met regelmaat in de vijver wordt gelegd met korrels voer erin, wordt de fles al snel geassocieerd met voer. Ook wanneer de fles later in de hand vast gehouden wordt. En waar de fles is, daar willen de koi maar al te graag zo snel mogelijk bij zijn.

Zelf aan de slag met de fles!

Koi flesje

Het enige wat je nodig hebt is een flesje. Wij kunnen je hieraan helpen met een flesje in koi-stijl, beschikbaar in ons assortiment.

Kleine korrels voer volstaan prima om in de fles te stoppen. Medium korrels (+/- 4-5 mm) volstaan zelfs, wel moet de opening van de speen in de fles iets vergroot worden met een mesje of schaar. Doe het wel voorzichtig, eens een grotere opening is altijd een grotere (of zelfs te grote) opening.

Vullen met voer, in de vijver en aanschouw het spektakel!

Dit bericht heeft één reactie

  1. Roodhooft Marc

    Ik wil dat eens properen

Geef een reactie