Binnenkomst Koi maart 2017

Je bekijkt nu Binnenkomst Koi maart 2017

Het blijft iedere keer opnieuw even spannend. Ondertussen is het alweer een aantal weken geleden dat we in Japan zijn geweest. Nu is het zover en krijgen we vanuit Japan te horen wanneer de shipment met Koi op Schiphol zal arriveren. 7 maart in de avond staat dit keer genoteerd.

In deze blog is een overzicht te zien van de aankopen welke zijn gearriveerd in de winkel. We beginnen met een video waarin de meeste Koi te zien zijn, er missen er een paar.. daarvoor moet je toch echt gewoon een kijkje komen nemen in de winkel!

Marusei Koi Farm (Hirasawa)

Benigoi, chagoi, shusui, yamabuki ogon, hi utsuri en showa, 30-40 cm en nisai.

Daarnaast kopen we bij deze kweker nog een vijftal koi aan, 4 sanke en één hi utsuri. Deze zijn nisai en +/- 40 cm. Deze hi utsuri heeft enorm schoon hi (rood), haast geen spatje sumi (zwart) is zichtbaar in het rood. Voor hi utsuri is dit vrij uitzonderlijk.

Maruhiro Koi Farm

Van Maruhiro hebben we een mooie box aangekocht met daarin een aantal mooie chagoi, aangevuld met een ginrin kohaku, shiro utsuri en ginrin benigoi. Deze zijn te zien in onderstaande video. Het is niet de eerste keer dat we aankopen doen bij deze kweker. Met zijn chagoi hebben we goede ervaringen, die blijven groeien!

We kopen bij deze kweker ook een betere nisai benigoi aan met een lengte van 40 cm. Alle aankopen zijn hier nisai, oftewel twee jaar oud.

Takahashi Koi Farm

Bij Takahashi hebben we een box gekocht met vier showa en twee kohaku. De koi zijn +/- 35-40 cm. Vooral de kohaku hebben nu al een hele krachtige uitstraling en stevige bouw.

Kaneko Koi Farm

Zes nisai van 35-40 cm, waaronder yamabuki ogon, kujaku en kumonryu.

Daarnaast ook een nisai ginrin matsukawabake van 35-40 cm. Van deze matsukawabake zijn onze verwachtingen hoog, de kop is mooi zuiver en het wit is ook écht sneeuwwit.

Mano

Shusui, aka matsuba en kohaku van deze kweker met een lengte van +/- 40 cm, de vissen zijn twee jaar oud.

Marudo Koi Farm

Bij Marudo hebben we een grote selectie van 20-30 cm koi. Dit zijn voornamelijk yamabuki ogon, (doitsu) karashigoi, chagoi, platinum ogon, asagi en kabuto.

Ook zijn er een aantal ‘asagi soragoi’ geselecteerd. Dit is een nieuwe kweek die Marudo heeft opgezet, ontstaan door het kruisen van een vrouwelijke soragoi met een mannelijke asagi. Verrassing hoe dit de komende jaren gaat ontwikkelen. Niet alle aangekochte Marudo koi zijn te zien in onderstaande video, er is meer!

Sakazume Koi Farm

Deze koi van Sakazume doen niet onder voor de grotere nisai welke zijn aangekocht tijdens de afgelopen Japanreis. Hoewel ze nu nog vrij klein zijn, spat de pigmentatie er vanaf. Kijk bijvoorbeeld eens hoe helder geel de yamabuki ogon zijn, en de kohaku die echt vuurrood zijn. Op dit moment 18-25 cm en (small) nisai.

Tosai aankopen

Het kleinste en fijnste tot het laatst bewaard. Onderstaand een impressie van de tosai welke we dit jaar over gevlogen zijn vanuit Japan.

Otsuka, 11-13 cm, tosai.

Igarashi Seiki, +/- 12 cm, tosai.

Miyashi, 11-13 cm, tosai.

Oofuchi, 14-16 cm, tosai.

Hidemasa, 15-20 cm, tosai. Doitsu gosanke (kohaku, showa, sanke).

Geef een reactie