Nieuwe Yamabuki en Mizuho Ogon kweker Hirasawa

Je bekijkt nu Nieuwe Yamabuki en Mizuho Ogon kweker Hirasawa

Ze zijn al even binnen in de winkel, maar het is er nog niet van gekomen aandacht te geven aan deze koi, die ondertussen uit quarantaine zijn en in de verkoop zijn. We hebben een box van kweker Hirasawa binnen gekregen met knalgele Yamabuki Ogon en mooi getekende Mizuho Ogon!

Hirasawa Yamabuki Ogon en Mizuho Ogon

Achtergrond informatie en kweker

De binnengekomen vissen hebben een lengte van 25 tot 30 centimeter en zijn allen nisai, tweejarig. Wat deze vissen zo interessant maakt, is de prijs! Voor slechts € 99,- koop je een leuke koi van redelijk formaat, met voldoende potentie om lekker door te blijven groeien.

De kweker is Hirasawa, geen onbekende kweker voor de meesten. De Koi Farm wordt vaak de Marusei Koi Farm genoemd. Een kweker van aardig formaat, met beschikking over meerdere koihuizen en diverse variëteiten die gekweekt worden.

Yamabuki Ogon staan bekend als knalgele koi, die in de loop van de jaren vaak alleen maar geler en feller van kleur worden. Wat nu nog zichtbaar is op het schubbenpatroon, is het doorschijnende wit. Met voldoende zon in een buitenvijver zal dit snel verder inkleuren en geler worden.

Mizuho Ogon zien we wat minder vaak terug, deze oranje vissen behoren tot de Doitsu variëteit. En hebben dus eigenlijk geen schubben, enkel langs de ruglijn. De schubben die hier aanwezig zijn, zijn diep zwart van kleur en zorgen voor een mooi effect. In de loop van de jaren worden de zwarte schubben vaak enkel donkerder van kleur.

Video van de Yamabuki en Mizuho ogon

Onderstaand een video van vier van de binnengekomen Koi. We hebben meer vissen binnengekregen van deze kweker, maar hebben er slechts vier gevangen in de bowl om een impressie te krijgen.

Geef een reactie