Japanreis 2017: Aankopen bij Kataoka, Mano en Hidemasa (deel 4)

Je bekijkt nu Japanreis 2017: Aankopen bij Kataoka, Mano en Hidemasa (deel 4)

Dag vijf van de Japanreis. Vandaag hebben we opnieuw een dag met sneeuw. Eerst komen we even terug bij de vissen van kweker Kataoka van afgelopen dag. Verder nemen we een kijkje bij onder andere Hasegawa, Mano en Hidemasa.

Terugblik op de aankopen bij Kataoka

Zoals beloofd komen we terug bij de vissen welke we afgelopen dag hebben aangekocht bij kweker Kataoka. In totaal vier nisai, waarvan drie asagi en één benigoi. Allen zijn vrouwelijke koi  van +/- 45-50 cm en hebben ieder een certificaat. Onderstaand de afbeeldingen van de certificaten. Dit zijn koi uit een wat hogere prijsklasse waarvan de verwachtingen hoog zijn.

Certificaten Kataoka

Nog meer sneeuw

Sneeuwruimer Hosokai

De sneeuw blijft hier vallen, wat zeker het geval is in het hoger gelegen gebied waar kweker Hosokai gevestigd is met zijn koihuizen. Hosokai was de eerste kweker die we vandaag al vroeg hebben bezocht, daardoor waren de wegen en paden nog niet sneeuwvrij gemaakt rondom zijn farm. Helaas waren er stukken aan de sneeuwruimer, waardoor het wat langer duurden als gepland voordat we naar binnen konden. Bij Hosokai hebben we voor de winkel geen interessante aankopen kunnen doen. Snel door naar de volgende kweker.

Op de koffie bij Hasegawa

Kohaku kweker Hasegawa is de volgende stop. En dat kwam perfect uit voor een lekker bakje koffie met Hasegawa en zijn vrouw. Deze kweker is ontzettend goed met het kweken van kohaku, vooral het shiroji (wit) van de vissen is prachtig en daadwerkelijk sneeuwwit. Hoewel het vaak niet enorm grote koi worden, zwemmen hier zeker exemplaren rond van 70+ cm. Ondanks dat Hasegawa een kleine kweker is met maar beperkte ruimte in zijn koihuis zwemmen hier aardig wat koi rond in verhouding met andere kwekers. Als we het trapje op gaan om binnen te treden is het gespetter al hoorbaar, een groot aantal kohaku zwemt over elkaar heen in een bassin van ongeveer 4 bij 3 meter. Daarnaast staan er nog twee kleinere bakken kohaku met zijn tosai tategoi.

Hasegawa tosai kohaku

Shusui en Aka Matsuba

Bij Mano kopen we vier shusui en twee aka matsuba van aardig formaat. Het gaat om nisai (tweejarig) met een lengte van +/- 40 cm. Het gaat om vrij forse vissen met een aardige body, zeker voor shusui. Het lichtblauwe sumi op de rug, de grote schubben, zijn nog licht van kleur. Niet verkeerd voor een shusui, hierdoor kan het langzaam ontwikkelen in Nederland en harder en donkerder worden. Het heeft even de tijd nodig om te ontwikkelen, een wat langzamere ontwikkeling is juist goed in dit geval. De prijs van deze shusui en aka matsuba is € 310,- per stuk.

Hidemasa

Later gaan we nog even langs kweker Hidemasa, hier hebben we eerdere jaren vaker mooi formaat tosai weten te selecteren met vele doitsu kohaku, sanke en showa. Van klanten hebben we meermaals goede reacties gehad dat deze vissen het goed hebben gedaan, ook hebben we al wat foto’s terug gezien van eerdere jaren. Daarom hebben we besloten ook dit jaar een doos te kopen, 45 stuks doitsu kohaku, sanke en showa van 15-20 cm.

Alle Japanreis 2017 artikelen

Geef een reactie