Japanreis 2017: Dag één en twee (deel 1)

Afgelopen dag is Wilkoi aangekomen in Japan. Rond 10:00 uur zijn we in de ochtend geland op Narita. Het in Tokio zo mooi schijnende zonnetje was al snel vertrokken tijdens de treinreis met de Shinkansen naar Nagaoka. Een strak blauwe lucht ingeruild voor een grijze lucht en een laag sneeuw. Dit mag de pret niet drukken met deze reis in het voorruitzicht.

Sneeuw in Niigata

Mooi om te zien is hoe goed de sneeuw hier in Japan onder controle gehouden kan worden. Met installaties worden de spoorlijnen en wissels besproeid met water en op deze wijze netjes vrijgehouden van sneeuw.

Eenmaal aangekomen in Nagaoka haalt Masahito Kataoka (Matcho) ons op met de auto. De koihunt kan natuurlijk niet van start gaan zonder eerst met Matcho bij te praten. Onder genot van een hapje en drankje hebben we alvast een klein plannetje getrokken welke kwekers het eerste bezocht gaan worden. Nadat we onze koffers in de hotelkamer hebben achtergelaten hebben we heerlijk volgens Japanse stijl gegeten.

Dag twee, vroeg bezoek bij Marusei

Aangekochte Nisai kweker Hirasawa

Het slaaptekort van de reis is weer iets bijgehaald, de tweede dag kan vroeg van start om de eerst kwekers te bezoeken. We verblijven in het Ojiya Park Hotel, waar we na een prima ontbijtje vertrekken richting een aantal koihuizen van de Marusei Koi Farm, welke beter bekend is onder de naam Hirasawa. Bij Marusei is altijd een ruim aanbod nisai en ouder te vinden met vele variëteiten. Hier hebben we de eerste box van deze reis kunnen samenstellen. Totaal acht stuks met daarin benigoi, chagoi, shusui, yamabuki ogon, hi utsuri en showa (+/- 30 tot 40 cm).

Maruhiro Koi Farm

Tweede kweker deze dag is Yamazaki, waar we andere jaren vaak wat mooie vissen kunnen vinden. Dit jaar hebben we minder succes en kunnen we geen mooie doos bij elkaar zoeken. Direct hierna gaan we met onze reis door en bezoeken we de Maruhiro Koi Farm. In een eerder jaar hebben we een box chagoi aangekocht bij deze kweker waarvan we tot op vandaag de dag nog steeds positieve reacties van klanten krijgen. Daarom hebben we besloten hier een aantal mooie chagoi te selecteren, nog zeer licht van kleur. Aangevuld met een ginrin kohaku, shiro utsuri en ginrin benigoi. Deze koi zijn allen nisai en hebben een lengte van 35-40 cm, zie onderstaande video. Verder hebben we bij deze kweker een goede nisai benigoi van betere kwaliteit aan kunnen kopen van +/- 40 cm.

Morgen meer…

De dag sluiten we af met een etentje in een traditioneel Japans restaurantje. Morgen staan er weer een aantal mooie kwekers op de planning.

Alle Japanreis 2017 artikelen

Geef een reactie