Japanreis 2017: Succes bij Takahashi en Kaneko (deel 2)

Je bekijkt nu Japanreis 2017: Succes bij Takahashi en Kaneko (deel 2)

Dag drie van de Japanreis. Vanmorgen hebben we geen wekker nodig gehad, al vroeg werden we door een alarm wakker. Vergelijkbaar met het luchtalarm wat bij ons de eerste maandag van de maand wordt getest. Even schrikken, maar er bleek gelukkig niet veel aan de hand te zijn. De overige Japanse gasten in het hotel waren rustig aan het ontbijten.

Torii

Natte voeten bij Takahashi

Matcho haalt ons weer op het bij hotel, direct rijden we een flinke hangelbui in op de weg naar Takahashi. Bij deze kweker kunnen we vaak slagen om een mooie doos samen te stellen, zowel voor de kleinere eenjarige koi als grotere en oudere vissen.

Takahashi nisai 35-40 cm

Bij Takahashi aangekomen moeten we door een flinke laag water om zijn koihuizen te bereiken. Om de paden sneeuwvrij te houden zijn er kleine randjes om de paden gemaakt, hier wordt constant water ingepompt waardoor de vallende sneeuw direct smelt. Net iets teveel van het goede voor ons, er staat zeker 6 tot 12 cm water. Met wat laarzen en op elkaars rug komen we een eind en blijven de sokken voorlopig in ieder geval droog.

Uiteindelijk is het allemaal niet voor niets. We slagen hier met twee goede kwaliteit kohaku met een stevige bouw. Ook kunnen we vier showa selecteren, alle koi zijn +/- 35-40 cm en nisai, de prijs is € 269,- per koi.

Kaneko

Direct na deze aankopen gaan we door om te lunchen. Hierna door naar de Kaneko Koi Farm, waar we een mooie selectie kunnen maken. Zes nisai van +/- 35-40 cm, waaronder yamabuki, kujaku en kumonryu, prijs van deze koi is € 249,- per stuk. Ook selecteren we hier een ginrin matsukawabake van +/- 35-40 cm (€ 329,-). Na een bakje koffie verlaten we Kaneko en besluiten verder wat rond te kijken bij verschillende winkeltjes in Ojiya.

Kaneko nisai

Alle Japanreis 2017 artikelen

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie